Спаначени фетучини
6 март 2021, архив
Фетучини - дълги, плоски ленти, подобни на талиатели, но малко по-широки. Името идва от fettuccia (в превод "малка лента").
Добавих към тестото спанак, не само за цвят, но и за вкус. Добавеният остатъчен квас може да бъде пропуснат. В такъв случай спазвам правилото: на 1 яйце - 100 г брашно и малко вода, ако е необходимо. 
За спаначените фетучини:  
60 г квас 100% хидратация - остатъчен 
3 яйца
50 г сварен, охладен и хубаво изцеден спанак
300 г брашно - равни количества Caputo Cuoco (брашно от мека пшеница) и Caputo Semola (брашно от твърда пшеница)
Измесете добре (тестото е твърдо, въпреки това - не прекалявайте с водата). 
Опаковайте добре във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за поне 40 минути. 
|  | 
| След хладилник | 
Изрежете пастата с Вашата машина за паста, като преди това оваляте тестото в много семола (брашно от твърда пшеница). 
У дома ползваме машина за паста Marcato с приставка за фетучини. 
|  | 
| Тестото е готово за рязане с машината за паста | 
На ръка също е възможно да нарежете тестото, но трябва да сте внимателни, да разточите тестото равномерно, да навиете на руло и да нарежете с нож през равни разстояния. 
|  | 
| Сушене преди варене на пастата | 
Сварете в подсолена вряща вода до готовност. 
|  | 
| Сварената паста | 
Сервирайте със сос по Ваш вкус и желание. Тези са с бавно готвен сос с телешка кайма, чесън, кромид, морков, червено вино, захар и доматен сос. 

 
 
Коментари
Публикуване на коментар