Домашни питки за бургери с квас и овесена каша
Отново по любимата рецепта на Маурицио за Supersoft Sourdough Rolls и отново с промени от моя страна.
Стартера (от вечерта):
20 г активен квас 100% хидратация
10 г захар
80 г вода
80 г брашно
Кашата (от вечерта):
40 г овесени ядки
165 г прясно мляко
Тестото (на следващия ден сутринта): 
Цялото количество стартер
Цялото количество каша
480 г брашно (тук комбинирах равни количества бяло Екосем и Caputo Cuoco)
255 г вода
11 г сол
90 г масло
Цялото количество стартер
Цялото количество каша
480 г брашно (тук комбинирах равни количества бяло Екосем и Caputo Cuoco)
255 г вода
11 г сол
90 г масло
Сложете в купата на Анкарсрум кашата (напълно охладена), стартера, водата и пуснете ролката да върти, като прибавяйте на порции брашното, измесете кратко и оставете за 10-тина минути почивка.
След това добавете солта, измесете, оставете отново за кратка почивка и добавете маслото, предварително нарязано на малки кубчета и леко омекнало. 
След измесване прехвърлете в купа и направете 3 вътрешни сгъвания през интервал от 30 минути. Оставете тестото в покой до удвоен обем, оформете питки по около 135-140 г и ги оставете да втасат.
Преди печене намажете с жълтък, разбит с няколко капки вода и щипка сол, поръсете сусам и изпечете на 190°С (без вентилатор) 20 минути и още около 15 минути с вентилатор. 



 
 
Коментари
Публикуване на коментар