Две хлебчета с квас, овесена каша с орехи и ленено семе
Две квасени хлебчета с овесена каша представям днес в тази публикация. 
Толкова пъти съм споменавала, сега отново ще го направя - стъпих на рецептата за супер меките питки на Маурицио Лео, но направих промени. Това е любима за мен рецепта (от нея се запалих и за козунак с каша тангжонг), а ако имате книгата на Маурицио, ще откриете рецептата и там. 
Рецептата няма нужда от представяне - получават се чудени и меки хлебчета, с приятен вкус и подходящи за сандвичи.
Линк към оригиналната рецепта на Маурицио Лео: тук 
Стартер, от вечерта: 
20 г твърд квас
10 г захар
60 г вода
120 г брашно бяло (тук Капуто Куоко)
20 г твърд квас
10 г захар
60 г вода
120 г брашно бяло (тук Капуто Куоко)
Каша, от вечерта:
Сгответе на котлона и след като изстине напълно, приберете в хладилника до сутринта
40 г овесени ядки едри
10 г маково семе
5 г златно ленено семе
20 г наситнени орехи
180 г вода
40 г овесени ядки едри
10 г маково семе
5 г златно ленено семе
20 г наситнени орехи
180 г вода
Тестото, на следващия ден сутринта:
Цялото количество стартер
Цялото количество каша
90 г масло
11 г сол
440 г брашно (комбинирах 100 г Капуто Куоко, 180 г Алнатура т550, 120 г гръцко за козунаци, 40 г прясно смляна пшеница)
230 г вода
Начин: 
Замесете всичко без маслото (аз месих машинно в Анкарсрум).
Замесете всичко без маслото (аз месих машинно в Анкарсрум).
Накрая добавете маслото.
Направете 3 сгъвания през 30 минути.
Оставете тестото за първо втасване до удвоен обем.
След това го приберете за 15 минути в хладилника.
Оформете две хлебчета и ги поставете в намаслени форми или форми, застлани с хартия за печене.
Следва финално втасване на стайна температура.
Изпечете на 220°С 20 минути и още 20 минути на 200°С.







 
 
Коментари
Публикуване на коментар