Две хлебчета с квас, овесена каша с орехи и ленено семе


Две квасени хлебчета с овесена каша представям днес в тази публикация. 

Толкова пъти съм споменавала, сега отново ще го направя - стъпих на рецептата за супер меките питки на Маурицио Лео, но направих промени. Това е любима за мен рецепта (от нея се запалих и за козунак с каша тангжонг), а ако имате книгата на Маурицио, ще откриете рецептата и там. 

Рецептата няма нужда от представяне - получават се чудени и меки хлебчета, с приятен вкус и подходящи за сандвичи.
 
Линк към оригиналната рецепта на Маурицио Лео: тук 

Моят прочит: 

Стартер, от вечерта: 
20 г твърд квас 
10 г захар
60 г вода
120 г брашно бяло (тук Капуто Куоко)

Каша, от вечерта:
Сгответе на котлона и след като изстине напълно, приберете в хладилника до сутринта
40 г овесени ядки едри
10 г маково семе
5 г златно ленено семе
20 г наситнени орехи 
180 г вода

Тестото, на следващия ден сутринта: 
Цялото количество стартер 
Цялото количество каша 
90 г масло
11 г сол 
440 г брашно (комбинирах 100 г Капуто Куоко, 180 г Алнатура т550, 120 г гръцко за козунаци, 40 г прясно смляна пшеница)
230 г вода 

Начин
Замесете всичко без маслото (аз месих машинно в Анкарсрум). 

Накрая добавете маслото.

Направете 3 сгъвания през 30 минути.

Оставете тестото за първо втасване до удвоен обем.

След това го приберете за 15 минути в хладилника.

Оформете две хлебчета и ги поставете в намаслени форми или форми, застлани с хартия за печене. 

Следва финално втасване на стайна температура.

Изпечете на 220°С 20 минути и още 20 минути на 200°С.

  
 
 
 

Коментари

Популярни публикации