Пица със сладък стартер
Пицата едва ли има нужда от представяне! И все пак - възможно ли е да направим пица с квас у дома?
Разбира се, че е възможно!
Домашната пица с квас е нещо различно. Вкусът й е уникален сам по себе си! Да, отнема време - тестото ще престои в хладилника на студено и това е абсолютният чар на домашната пица с квас. А резултатът си заслужава - пъстра пица с нежна среда и богат вкус, споделена с любимите хора!
Към тестото за тази пица подходих, използвайки сладък стартер в тестото.
Сладкият стартер се приготвя чрез добавяне на захар (до около 20% от брашното), с цел да се стимулира активността на дрождите, а те от своя страна започват да разграждат захарите и произвеждат CO2.
10 г кафява захар
20 г твърд квас (квас 50% хидратация)
30 г вода
60 г брашно
- 500 г брашно Caputo Nuvola или друго брашно, подходящо за пица
- Цялото количество сладък стартер
- 380 г вода (съобразете водата спрямо брашното, което използвате, и имайте предвид, че се получава тесто с висока хидратация)
- 11 г сол
- 20 г зехтин




 
 
Коментари
Публикуване на коментар