Питки за бургери с каша тангжонг
Какво е бургер без вкусна питка? Eдна приятна рецепта, която дава поле на изява и възможност да напаснем времето за изпълнение. Резултатът - меки и ефирни питки за бургер, благодарение и на кашата тангжонг, разбира се вдъхновени от супер меките питки на The Perfect Loaf.
Ден 1, сутринта:
✔ Стартер
10 г захар
35 г квас 100% хидратация
35 г брашно
35 г вода
Ден 1: следобяд
Замесване на тестото, насипна ферментация
За тесто:
Цялото количество стартер
Кашата тангжонг (напълно охладена)
370 г брашно (тук: 170 г бяло Балван, 100 спелта 630 dm, 100 капуто куоко)
50 г захар
2 бр. яйца
7 г сол
60 г вода + 30 г (корекция на количеството спрямо брашното)
25 г масло
2 с.л. олио
Начин:
Яйцата и захарта разбийте на пяна, добавете стартера, 60 г вода, кашата и прехвърлете в купата на Анкарсрум.
Започнете да месите с ролера и добавяйте на порции брашното, а накрая солта. Ако прецените и спрямо свойствата на използваното брашно, добавете и останалите 30 г вода. Оставете тестото за 10-15 минути почивка и прибавете олиото, след 10-тина минути и маслото. Измесете до гладко и приятно тесто.
Направете 3 вътрешни сгъвания през 30-40 минути и оставете тестото в покой до почти двоен обем (за през нощта в студено помещение или хладилник).
Ден 2, сутринта:
Оформяне, финално втасване и изпичане
Разделете тестото на късове по 105-110 г и окръглете до стегната топка с длани и шпатула.
Прехвърлете питките в подходяща тава за втасване, покрита с хартия за печене.
Следва финалното втасване на питките до удовен обем - при допир не трябва да се усещат гъсти участъци, тестото трябва да се усеща като леко "газирано".
Поднесете с любов!






Коментари
Публикуване на коментар