Домашна пица с квас - време за споделяне на вкус, аромат и спомени

Домашна пица с квас 


Пица с квас 

Още съм на италианска вълна. След нашето пътуване до Рим - Рим просто ме плени. В мислите ми продължават да се въртят: пици, пинса, маритоци, история, архитектура, конклави, папа... 

Питам моите момчета дали нещо липсва на тази пица, а те единодушно отговорят: "Десертът. Тирамисуто." (Ще трябва да се поправям ...)

Захранете стартера от сутринта, за да е готов за месене привечер. 

За тестото: 
 
500 г брашно Капуто Нувола 
110 г стартер 50% хидратация 
20 г зехтин 
11 г сол 
370 г вода 

Начин: 
Смесете водата, брашното и стартера за ферментолиза за 45 минути.

Добавете солта, а накрая - зехтина.

Направете 3 вътрешни сгъвания на тестото през интервал от 1 час. След последното -  приберете тестото в хладилника. 

Целта е да приберем в хладилника вече стегнато тесто. Ако забележите необходимост - направете още едно сгъване на тестото.  

Извадете тестото на стайна температура (това тесто престоя в хладилника 21 часа на 4°С, а след това го оставих за 3 часа на стайна температура). 

Оформете и оставете така оформената пица за кратка почивка (и ако е необходимо). 

Изпечете на програма "Пица" на фурната или  спрямо спецификите на вашата фурна. Тази пица е изпечена за 10 минути на програма "Пица" на фурната (8 минути със соса и 2 минути с гъбите и колбаса Милано).
За вкусна компания на пицата ... 


Вкусна домашна пица - половината е с моцарела, а другата половина с бурата


🍕


Всеки хляб е урок!
The Loafmakery | Hristina Kutevski

Коментари

Популярни публикации