Тостерни хлебчета с царевична каша
Тези хлебчета стават готови в рамките на деня на замесване, тъй като в тестото има голямо количество квас.  Средата на хляба е мека, а вкусът много приятен - царевични нотки, смесни с масло.
. 
За стартера
Пригответе го от вечерта, за да е готов за замесване на сутринта: 
20 г твърд квас
60 г вода
120 г брашно (тук Капуто Куоко)
20 г твърд квас
60 г вода
120 г брашно (тук Капуто Куоко)
Ако ползвате течен квас: 
20 г течен квас 
90 г вода 
90 г брашно 
За царевичната каша
Сгответе я вечерта и съхранявайте в хладилник до сутринта:
40 г царевично фино брашно (на снимката по-долу)
160 г вода
40 г царевично фино брашно (на снимката по-долу)
160 г вода
На сутринта замесете тестото: 
Цялото количество стартер
Цялото количество царевична каша
220 г вода
400 г брашно (комбинирах 200 г бяло Балван + 200 г Евамел екстра)
11 г сол
40 г масло
Цялото количество стартер
Цялото количество царевична каша
220 г вода
400 г брашно (комбинирах 200 г бяло Балван + 200 г Евамел екстра)
11 г сол
40 г масло
Ако ползвате течен стартер:
Запазете количествата на всички съставки с изключение на: 
Добавете 34 г брашно или сложете в тестото 434 г брашно 
Намалете водата с 34 г или сложете в тестото 187 г вода 
Начин:
Смесете всички съставки без маслото - добавете го накрая (тъй като меся с Анкарсрум, първо слагам в купата водата, стартера, кашата и започвам да добавям брашното, после солта. Маслото добавям последно). 
Измесете до гладко тесто, прехвърлете в  подходяща купа и покрийте с найлонова шапчица. 
През 30 минути  направете: 1 бр. разтягане и 1 бр. вътрешно сгъване.
Оставете тестото в покой до почти удвоен обем.
Оформете. 
Следва финално втасване на стайна температура. 
Втасалите хлебчета изпечете в предварително загрята фурна за 40 минути на 200°с без вентилация. 
Поставете хлебчетата върху решетка, за да изстинат напълно.
Оше предложения за питки и хляб с брашно от царевица: тук. 
  Всеки хляб е урок!
    
  The Loafmakery | Hristina Kutevski



 
 







 
 
Коментари
Публикуване на коментар