Козуначени кукли с квас
Козуначени кукли
- 30 г квас 100% хидратация
- 15 г захар кафява
- 85 г вода
- 85 г брашно
На следващата сутрин:
За тестото:
- 400 г брашно бяло (тук на Екосем) или друго силно брашно, подходящо за козунак
- 145 г мляко прясно
- 2 бр. яйца, размер L
- 200 г стартер
- 90 г захар кафява
- 4 г сол
- 50 г масло меко (или равни количества олио и масло)
- 2 бр ванилия
- 1/2 к.л. махлеб

- Сушените плодове, накиснете за 30-тина минути във вряла вода или в алкохол за една нощ, отцедете добре, преди да използвате за тестото
- бял школад
- морковено сладко
Яйцата и захарта разбийте с миксер, добавете кваса и прясното мляко.
В купата на миксера превхърлете яйчната смес и добавете брашното и солта - измесете до почти гладко тесто.
След кратка почивка добавяйте маслото на малки парченца до пълното му усвояване, а накрая - ванилията и махлеба.
Прехвърлете тестото в подходяща купа, покрийте я с найлонова шапчица и оставете в покой за 30 минути.
Направете през 30 минути 1 бр. разтягане и 2 бр. вътрешни сгъвания, а след като тестото удвои обема си, преместете купата в хладилника за 30-тина минути.

Оформете, като разделите тестото на 5 части (за 4 фитила и 1 руло, което разрежете на 6 части). Оставете за финално втасване.
  
         
 
Преди печене намажете с малко прясно мляко и олио.
Изпечете на 160°С в предварително загрята фурна за около 30-тина минути без вентилатор.
Поръсете с пудра захар.
🌷








 
 
Коментари
Публикуване на коментар