Тостерен хляб с квас и печен лилав батат
|  | 
| Не е емотикон, филийка квасен хляб е ... 😊 | 
Тостерен хляб с квас и печен лилав батат
- един прекрасен и наситен цвят, който се запазва след изпичане. Така хлябът е не само ефектен, но и с лека доза артистичност.
- приятен вкус
- по-мека средина на хляба
И така, за две хлебчета са необходими:
100% брашно (микс от брашна - 20% бяло Екосем, 10% прясно смляна ръж, 35% Капуто Куоко, 35% бяло Балван)
50% стартер
75% вода
2% сол
5% захар
10% масло
20% печен лилав батат (предварително изпечен на фурна, обелен и намачкан с вилица)
|  | 
| Вкусни лилави филийки | 
Начин:
Смесете водата, кваса и захарта в купата на Анкарсрум и пуснете ролера да върти. Добавете постепенно брашното, в което предварително сте прибавили солта. След кратко месене добавете маслото, а последен - печения лилав сладък картоф.
Направете 2 бр. разтягания през около 40 минути, оставете тестото до почти удвоен обем, оформете и поставете във формите за финално втасване на стайна температура.
Преди печене намажете с яйце, разбито с прясно мляко и зехтин.
Изпичайте на 220°С без вентилация за 20 минути и още 20 минути на 180°С.
  Всеки хляб е урок!
    
  The Loafmakery | Hristina Kutevski

 
 
Коментари
Публикуване на коментар