Домашни гофрети с остатъчен квас, версия 1
500 г течност (тук 300 г прясно мляко и 200 г вода) 
100 г краве масло, разтопено на водна баня и охладено напълно
2 яйца размер М
3 с.л. захар (тук тръстикова) 
1/4 ч.л. сол 
1 бакпулвер (10 г) 
ванилия и канела (по желание) 
50 г остатъчен квас (тук смес от бял и ръжен) 
За остатъчния квас, тук малко повече: КВАС
Начин: 
Вечерта разбийте яйцата и захарта с миксер, добавете маслото, след това течността. 
След като отново разбиете с миксера, добавете брашното и остатъчния квас, накрая солта, ванилията и канелата. 
Прибирете сместта веднага в хладилника, на сутринта извадете на стайна температура за кратко, добавете бакпулвера (ако трябва и съвсем малко вода или мляко, тъй като сместта се е посгъстила), загрейте гофретника и печете гофретките (по 5 минути). 
Стъпката с хладилника може да бъде пропусната, бакпулверът да се добави последен, да отпочине сместта за кратко и да се изпекат гофретите. 
Ако си търсите и други варианти за закуска, опитайте тези Пухкави, нежни и много вкусни палачинки с остатъчен квас ! 




 
 
Коментари
Публикуване на коментар