Шоко бисквитки с остатъчен квас по Кремена Русева


Шоколадови бисквитки по Cook With A Smile 

Шоколадовият квас е много интересен, привлекателен и позволява да излезем от комфортната ни зона на месене с кваса. Изключително подходящ е за сладки печива.

Ако искате да си направите шоколадов квас, разгледайте тази публикация: Шоколадов квас 

Много ми харесаха идеята, подходът и рецептата на Кремена Русева от Cook With A Smile и направих тези бисквитки с леки промени. 


Моите промени
200 г шоколадов квас
20 г какао сурово (натурално)
70 г бяла захар, кристална
20 г вода
40 г меко масло
1 ч.л. портокалови корички
1-2 щипки сол 
За поръска: наситнени орехи и кашу

Начин: 

Смесете всички съставки без ядките и измесете до еднородна смес. 

Разстелете тестото на гладък слой и с помощта на шпатула върху хартия за печене.

Поръсете ядките.  

Изпечете в предварително загрята фурна на 160C за 10-тина минути. 

Нарежете с нож триъгълни, правоъгълни или квадратни бисквитки, или просто начупете в различни форми. 


Коментари

Популярни публикации