Шоко бисквитки с остатъчен квас по Кремена Русева
Шоколадови бисквитки по Cook With A Smile
Шоколадовият квас е много интересен, привлекателен и позволява да излезем от комфортната ни зона на месене с кваса. Изключително подходящ е за сладки печива.
Ако искате да си направите шоколадов квас, разгледайте тази публикация: Шоколадов квас 
Много ми харесаха идеята, подходът и рецептата на Кремена Русева от Cook With A Smile и направих тези бисквитки с леки промени. 
Оригиналът: Шоколадови бисквити с излишен квас
Моите промени: 
200 г шоколадов квас
20 г какао сурово (натурално)
70 г бяла захар, кристална
20 г вода
40 г меко масло
1 ч.л. портокалови корички
1-2 щипки сол 
За поръска: наситнени орехи и кашу
Начин: 
Смесете всички съставки без ядките и измесете до еднородна смес. 
Разстелете тестото на гладък слой и с помощта на шпатула върху хартия за печене.
Поръсете ядките.  
Изпечете в предварително загрята фурна на 160C за 10-тина минути. 
Нарежете с нож триъгълни, правоъгълни или квадратни бисквитки, или просто начупете в различни форми. 


 
 
Коментари
Публикуване на коментар