Домашна пинса с квас - от тесто до магия
|  | 
| Вкусна домашна пинса с квас | 
Пинса с квас
- Брашното:
80% Капуто Нувола
10% соево брашно
10% оризово брашно (смлях на домашната мелничка кафяв ориз)
- Стартерът - 20% твърд стартер (с 50% хидратация)
- Хидратацията - 76%
- Зехтинът - 5%
- Солта - 2%
Месенето - машинно
Изпичането - в домашната фурна
Начин:
Направете ферментолиза за 30 минути (смесете старера, водата и брашното).
Добавете солта, накрая зехтина.
Измесете до гладко тесто.
През 20-30 минути направете 1 бр. разтягане, 1 бр. ламиниране и 2 бр. вътрешни сгъвания.
Приберете тестото в хладилник след второто вътрешно сгъване (тестото от тази публикация престоя за 24 часа и малко в хладилника на 4`C).
След това оставете тестото на стайна температура, за да се темперира (това тесто престоя за малко повече от час на стайна температура).
Оформете.
Изпичане - според спецификите на вашата фурна.
Ето и моят начин на изпичане: процедирах както стандартно пека пицата у дома - фабричната тава на фурната поставям на най-долния водач на фурната, загрявам добре фурната на 275°С на програма "Пица". Изпичах пинсите една след друга по 6 минути (5 минути само със соса, след това добавих топингите и върнах във фурната за още почти минута).
Ако вашата фурна няма програма "Пица" (както беше с предишната ми фурна) - можете да загреете фурната на 275°С с долен реотан и вентилация. Или да опитате с възможностите на вашата фурна - да загреете на максимална температура.
  Всеки хляб е урок!
    
  The Loafmakery | Hristina Kutevski


 
 
Коментари
Публикуване на коментар