Хляб с квас, царевична каша и вода от сварена царевица
Хлебчета с квас, царевична каша и вода от сварена царевица
Тези хлебчета стават готови в рамките на деня на замесване, получават се изключително меки и ароамтни. Царевичното брашно участва в тестото под формата на каша, сготвена с прясно мляко. 
За тази рецепта използвах течен стартер, а рецептата с твърд стартер можете да намерите тук. 
|  | 
| Готови за месене | 
Ден 1 вечерта:
Стартер:
20 г течен квас 100% хидратация
90 г вода
90 г брашно бяло (брашното, с което поддържаме кваса) 
Каша:
40 г царевично брашно (изпозлвах фино) 
160 г прясно мляко 
Сгответе на котлона в касеролка, прехвърлете в съд с капак и след като изстине напълно, приберете в хладилника до сутринта 

Ден 2 на сутринта, замесете тестото 
За тестото:
Цялото количество каша
Целия стартер
190 г вода от сварена царевица
435 г брашно (255 г бяло гръцко 11% протеин и 180 г Caputo Cuoco)
11 г сол
40 г масло 
Зрънца сварена царевица
Начин
В купата на миксера сложете всички съставки без маслото, солта и зрънцата царевица. 
Измесете добре и накрая добавете солта и маслото. Отново измесете до приятно гладко тесто, можете да направите и теста с прозорец. 
Прехвърлете тестото в подходяща купа и я покрийте с шапка за душ. 
След 30 минути направете 1 бр. разтягане на тестото.  
След 30 минути направете 1 бр. ламиниране, като поръсите и зрънцата сварена царевица (погледнете снимките след текста). 
Оставете тестото да втаса добре, разделете на две и оформете. 
Прехвърлете оформените тостерни хлебчета в подходящи форми, облечени с хартия за печене. 
Следва финално втасване на стайна температура.
Изпечете в предварително загрята фурна на 200°С без вентилатор за 40 минути.
  Всеки хляб е урок!
  The Loafmakery | Hristina Kutevski





 
 
Коментари
Публикуване на коментар