Шоколадови бисквитки с остатъчен шоколадов квас по Ед Кимбър

Шоколадови бисквитки с остатъчен шоколадов квас по Ед Кимбър

Ако имате остатъчен квас и търсите подходяща рецепта за бисквитки, то тази на Ед Кимбър е много добър избор. 

А аз имах остатъчен шоколадов квас и реших да го оползотворя като стъпя на рецептата на Ед Кимбър, но я променя. 

Оригиналната рецепта: Sourdough Chocolate Chip Cookie — The Boy Who Bakes

Моят прочит: 
  • 115 г много меко масло 
  • 110 г бяла захар
  • 40 г кафява захар
  • 2 жълтъка
  • 160 г бяло брашно (в случая гръцко, all purpose) 
  • 10 g какао 
  • 150 г шоколадов квас, остатъчен 
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка бурбонска ванилия на прах 
  • 100 г шоколадови капки 
  • шепа печени лешници, наситнени с нож 


Начин: 

Разбийте добре маслото и двата вида захар. 

Добавете жълтъците, а след това и остатъчния квас. 

Пресейте и добавете къме сместта брашното, заедно с какаото, солта, содата, бакпулвера и ванилията. 

Разбъркайте внимателно с шпатула, сместта не е гъста. 

Накрая добавете шоколадовите капки и ядките. 

Покрийте купата със сместта с найлонова шапчица и приберете в хладилника за 4-6 часа. 

Загрейте фурната на 160C с вентилатор. 

Извадете купата от хладилника и от студената и стегната смес) оформете бисквитки (лично аз леко ги притискам). 

Изпечете за около 11-12 минути. 

Изчкайте около 10 минути и прехвърлете бисквитките върху решетка. 

Още предложения можете да намерите в Рецепти

Всеки хляб е урок.
The Loafmakery | Hristina Kutevski

Коментари

Популярни публикации