Шоколадови бисквитки с остатъчен шоколадов квас по Ед Кимбър
Ако имате остатъчен квас и търсите подходяща рецепта за бисквитки, то тази на Ед Кимбър е много добър избор. 
А аз имах остатъчен шоколадов квас и реших да го оползотворя като стъпя на рецептата на Ед Кимбър, но я променя. 
Оригиналната рецепта: Sourdough Chocolate Chip Cookie — The Boy Who Bakes
Моят прочит: 
- 115 г много меко масло
- 110 г бяла захар
- 40 г кафява захар
- 2 жълтъка
- 160 г бяло брашно (в случая гръцко, all purpose)
- 10 g какао
- 150 г шоколадов квас, остатъчен
- 1/2 ч.л. сода
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- щипка бурбонска ванилия на прах
- 100 г шоколадови капки
- шепа печени лешници, наситнени с нож
Начин: 
Разбийте добре маслото и двата вида захар. 
Добавете жълтъците, а след това и остатъчния квас. 
Пресейте и добавете къме сместта брашното, заедно с какаото, солта, содата, бакпулвера и ванилията. 
Разбъркайте внимателно с шпатула, сместта не е гъста. 
Накрая добавете шоколадовите капки и ядките. 
Покрийте купата със сместта с найлонова шапчица и приберете в хладилника за 4-6 часа. 
Загрейте фурната на 160C с вентилатор. 
Извадете купата от хладилника и от студената и стегната смес) оформете бисквитки (лично аз леко ги притискам). 
Изпечете за около 11-12 минути. 
Изчкайте около 10 минути и прехвърлете бисквитките върху решетка. 
Още предложения можете да намерите в Рецепти. 
Всеки хляб е урок.
The Loafmakery | Hristina Kutevski


 
 
Коментари
Публикуване на коментар