Печени гевреци с квас - цветна феерия
Печени гевреци с квас
Захранете от вечерта
20 г твърд квас
10 г кафява захар
60 г вода
120 г брашнпо (тук Caputo Cuoco)
(Ако работите с течен квас, погледнете линка по-горе - там е представена рецептата и с течен квас)
За тестото:
Замесете на следващата сутрин
Цялото количество стартер
100 г кисело мляко
100 г прясно мляко
40 г вода
1 яйце
1 белтък
470 г брашно (тук изполвах Евамел екстра)
50 г масло
1 с.л. олио
8 г сол
За намазване на гевреците: 1 с.л. петмез (или мед) и 1 с.л. вода
За овалване: сусамово семе
Начин:
Замесете тесто, като смесите всичко без маслото и олиото - добавете ги, когато тестото е добре измесено. Измесете тестото финално до гладка топка.
Направете 2 броя вътрешно сгъване (Coil Fold) на тестото през 30 минути. Все пак времето е горещо и всичко с тестото се случва по-бързо.
След като тестото увеличи двойно обем, разделeте на 18 къса, окръглете и оставете за кратка почивка от 10 минути, като ги покриете с кухненска кърпа.
Всяка топка разтелете с длани на фитил, усучете по два фитила и оформете геврек.
Прехвърлете оформените гевреци в тава, покрита с хартия за печене.
Преди гевреците да са втасали напълно, смесете 1 с.л. петмез с 1 с.л. вода.
В дълбока чиния смесете семена сусам - бял, черен и кафяв.
Намажете с четка всеки геврек с петмез и внимателно го овалвайте в сусамените семена.
След като гевреците втасат напълно, изпечeте за 20 минути на 200°С в предварително загрята фурна и без вентилация.
  Всеки хляб е урок!
    
  The Loafmakery | Hristina Kutevski


 
   
  



 
 
Коментари
Публикуване на коментар